Dobrý den vážení zákazníci,
Restaurace Thalie bude mít poslední otevírací den 23. 12. 2022 do 14. 00hod a následně budeme otvírat 02. 01. 2023.
Veselé Vánoce a šťastný Nový rok Vám přeje kolektiv Restaurace Thalie
Denní menu na 1 týden roku 2023 od 02. 01. - 06. 01. 2023
Restaurace Thalie www.thalie.cz 02.01. - 06.01.2023
Pondělí: Novoroční česnečka s opékaným chlebem
1. Spaghetti aglio olio peperoncino posypané strouhaným parmezánem
2. Maďarský vepřový perkelt na paprice, podávaný s haluškami a nočkem zakysané
smetany
3. Smažený vepřový cordon bleu naplněný sýrem Gouda a šunkou, vařené brambory,
domácí tatarská omáčka
4. Kuřecí kung pao s praženými burskými oříšky, podávané s jasmínovou rýží
5. RACIONÁLNÍ STRAVA: Treska plněná sýrem a bylinkami, osmažená v trojobalu,
bramborová kaše, měsíček citronu
Úterý: Moravská zelňačka
1. Dušený špenát, servírovaný s vařenými vejci a bramborami
2. Vepřové rizoto připravené po srbsku s barevnou zeleninou, posypané sýrem, okurka
3. Svratecký flamendr dvou barev, podávaný na bramborákové placce
4. Dozlatova pečené kuřecí stehno à la kachna, podávané s domácím červeným zelím
a bramborovými knedlíky
5. RACIONÁLNÍ STRAVA: Grilované kuřecí prso Argentina, pečené bylinkové bram-
bory, lehce česnekový dip
Středa: Bramboračka
1. Milotické meruňkové knedlíky posypané tvarohem, přelité máslem
2. Kuřecí jatýrka na cibulce, podávaná s jasmínovou rýží
3. Svíčková na smetaně z mladého divočáka, servírovaná s brusinkovým terčem
se šlehačkou a houskovými knedlíky
4. Rožněné kuřecí prsíčko, přelité smetanovou sýrovou omáčkou, smažené bramborové
dukáty
5. RACIONÁLNÍ STRAVA: Špagety s lososem a smetanou, posypané sýrem Gran
Moravia
Čtvrtek: Gulášová polévka
1. Smažený květák, podávaný s vařenými petrželkovými bramborami a domácí tatar-
skou omáčkou
2. Fořtova sekaná provoněná maďarskou čabajkou, bramborová kaše, hromádka na-
kládané dunajské čalamády
3. Španělský hovězí ptáček, servírovaný s kopečkem jasmínové rýže
4. Grilovaná panenka plněná sušenou švestkou, podávaná s hříbkovou omáčkou
a šťouchanými bramborami na cibulce
5. RACIONÁLNÍ STRAVA: Kuřecí prsíčko se sázeným vejcem, přelité přírodní šťá-
vou, dozlatova pečené brambory
Pátek: Kmínová polévka s krupicí
1. Segedínský guláš, servírovaný s houskovými knedlíky
2. Fazolkové lusky na smetaně, podávané s vejci a vařenými bramborami
3. Smažený vepřový řízek s našlehanou bramborovou kaší a proutky sterilované okurky
4. Kuřecí prsíčka Stroganov, podávaná s dušenou máslovou rýží
5. RACIONÁLNÍ STRAVA: Rožněná marinovaná krkovička s mexickými pikantními
fazolemi, pšeničná tortilla
Připravovaná jídla mohou obsahovat stopové prvky ostatních alergenů dle směrnice 1169/2011EU.
Menu je navrženo a připravováno pod vedením pana šéfkuchaře, executive chéf Restaurace Thalie
Najdete nás také na Facebooku
Přejít na úvodní stránku