Vánoční otvírací doba 2015 - 2016
23.12.2015
Dobrý den vážení zákazníci,
Restaurace Thalie bude mít poslední otevírací den 23. 12. 2015 do 14. 00hod a následně budeme otvírat 04. 01. 2016.
Veselé Vánoce a šťastný Nový rok 2016 Vám přeje kolektiv Restaurace Thalie
Denní menu na 1 týden roku 2016 od 04. 01. - 08. 01. 2016
Pondělí: Novoroční česneková polévka
1. Horká brokolice, přelitá smetanovou omáčkou quattro formaggi, podávaná s vařenými bram. z Vysočiny
2. Vepřový řízek na slanině, podávaný s dušenou hráškovou rýží
3. Marinovaná kuřecí prsíčka v argentinském koření, přelitá omáčkou BBQ, servírovaná se smaženými bramborovými hranolky
4. Hovězí námořnický guláš, zakápnutý rumem, podávaný s nadýchanými houskovými knedlíky a červenou cibulí
5. Obědový těstovinový fitness salát plný čerstvé barevné zeleniny se šunkou, sýrem a vařenými vejci, ochucený lehkým jogurtovým dressingem
Úterý: Čočková polévka s nočky
1. Buřtguláš hajného Fořta s houbami a sedmero voňavým kořením, podávaný s párem křupavých rohlíků
2. Vepřové ledvinky na cibulce, připravené na vídeňský způsob, servírované s dušenou dlouhozrnnou rýží
3. Plněný paprikový lusk, přelitý tradiční rajskou omáčkou, podávaný s rosickými těstovinami
4. Kuřecí prsíčka v parmazánovém těstíčku, servírovaná s našlehanou bramborovou kaší a jemným zelným salátem s kukuřicí
5. Moravská uzená kýta, podávaná s říznou křenovou omáčkou a houskovými knedlíky
Středa: Babiččina bramboračka
1. Koprová smetanová omáčka s vařenými vejci a bramborem z kopců Vysočiny
2. Smažený karbanátek, plněný olomouckými syrečky, podávaný s jihočeskou lepenicí
3. Vepřový španělský ptáček, servírovaný s komínkem dušené jasmínové rýže
4. Ondrášův kuřecí řízek v tradičním bramboráku, doplněný salátem z tuřanského kysaného zelí a pavlovických jablek
5. Meruňkové kynuté knedlíky, posypané tvarohem a přelité horkým přepuštěným máslem
Čtvrtek: Maďarská gulášová polévka
1. Bretaňské fazole s párky, podávané s čerstvým křupavým chlebem
2. Celý den pečený vepřový bůček, potíraný tmavou marinádou s ciderem, servírovaný s našlehanou bramborovou kaší s máslem
3. Milánské špagety s kuřecím masem v tomatové omáčce, ovoněné bazalkovým pestem, posypané parmazánem
4. Přírodní hovězí roštěnky z mladého českého býka, přelité silnou šťávou, servírované s dušenou dlouhozrnnou rýží
5. Jemný obědový rýžový salát se znojemskou okurkou, obohacený kostičkami restované pražské šunky
Pátek: Silný vývar z hovězí oháňky s nudlemi, květákem a restovanou kořenovou zeleninou
1. Tyrolský eintopf, podávaný s křupavým kmínovým chlebem
2. Drůbeží pikantní jatýrka na černém pivě, se slaninou, servírovaná s dušenou bylinkovou rýží
3. Pomalu tažený vídeňský hovězí guláš z kližky, podávaný s kynutým knedlíkem a restovanou cibulí
4. Smažený vepřový řízek z kotlety, máčený v třeném česneku, servírovaný se šťouchanými bramborami na cibulce a proutky sterilované okurky
5. Domácí bramborové šišky, posypané mletým mákem, přelité máslem
Připravovaná jídla mohou obsahovat stopové prvky ostatních alergenů dle směrnice 1169/2011EU.
Menu je navrženo a připravováno pod vedením Ivo Húska, executive chéf Restaurace Thálie
-
Najdete nás také na Facebooku
Přejít na úvodní stránku