Vanoční otvírací doba 2016 - 2017
26.12.2016
Dobrý den vážení zákazníci,
Restaurace Thalie bude mít poslední otevírací den 23. 12. 2016 do 14. 00hod a následně budeme otvírat 02. 01. 2017.
Veselé Vánoce a šťastný Nový rok 2017 Vám přeje kolektiv Restaurace Thalie
Denní menu na 1 týden roku 2017 od 02. 01. - 06. 01. 2017
Pondělí: Novoroční česneková polévka
1. Lehce pikantní domácí bramborové gnocchi Al Capone posypané parmazánem
2. Moravský vepřový guláš s cibulí a kousky uzeného masa, podávaný s houskovými knedlíky
3. Zapékaná kuřecí prsíčka se šunkou a sýrem, přelitá přírodní šťávou, servírovaná se šťouchanými bram.
4. Drůbeží jatýrka s hříbky paní hajné, servírovaná s dušenou šunkovou rýží
5. Obědový ševcovský těstovinový salát se sýrem a zeleninou, promíchaný milánským tomatovým dressingem, rozpečená bageta
Úterý: Hovězí polévka s játrovou rýží a nudlemi
1. Lehké zeleninové rizoto, posypané strouhaným eidamským sýrem, doplněné proutky sterilovaných okurek
2. Chilli con carne, podávané s pšeničnou tortillou
3. Hovězí znojemská pečeně, špikovaná tyrolskou slaninou, servírovaná s dušenou rýží
4. Smažení česnekoví rarášci v těstíčku, podávaní s bramborovou kaší a zelným salátem s křenem
5. Koprová omáčka s vařenými vejci a domácím vláčným žemlovým knedlíkem
Středa: Šumavské kyselo
1. Lahůdkové palačinky, plněné medovým tvarohem s vlašskými ořechy, sypané mletým skořicovým cukrem
2. Vepřová plíčka na smetaně, podávaná s nadýchanými houskovými knedlíky
3. Těstoviny penne s kuřecím masem, listovým špenátem, okoupané v jemné smetanové omáčce
4. Pečené kuře à la bažant, servírované s dušenou bylinkovou rýží
5. Dlouze tažené vepřové kolínko na tmavém pivě od kosti, podávané s mačkanými bramborami a okurkou
Čtvrtek: Kuřecí vývar se zeleninou a kuskusem
1. Bramborový lehce pikantní gulášek, ovoněný bylinami babky kořenářky, podávaný s párem křupavých rohlíků
2. Smažený květák, podávaný s petrželkovými bramborami a domácí tatarskou omáčkou
3. Grilované kuřecí prsíčko s volským okem, položené na lůžku zelených fazolek, servírované s irskými smetanovými bramborami
4. Vepřový katův šleh, podávaný s jemnou hráškovou rýží
5. Kuřecí stehenní paličky, dopečené v marinádě Saint Old Louisiana, podávané s chlebem
Pátek: Gulášová přesnídávková polévka
1. Jahodové kynuté knedlíky s tvarohem a horkým máslem
2. Čočka nakyselo, podávaná s párem vařených vajec a čerstvým křupavým chlebem
3. Vepřový smažený řízek, nakládaný v třeném česneku, podávaný s vařenými bramborami a zelným salátem s kukuřicí
4. Kuřecí maso kung-pao, servírované s jasmínovou rýží
5. Tortilla plněná mletým hovězím masem v tomatovém sosíčku, doplněná dipem se zakysané smetany
Připravovaná jídla mohou obsahovat stopové prvky ostatních alergenů dle směrnice 1169/2011EU.
Menu je navrženo a připravováno pod vedením Ivo Húska, executive chéf Restaurace Thálie
Najdete nás také na Facebooku
Přejít na úvodní stránku